Για διαστρέβλωση της ουσίας του Συντάγματος που δημιουργεί το έδαφος για την ανάπτυξη της διαπλοκής έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών σε ραδιοφωνική εκπομπή.
«Αγνοούν την πραγματικότητα και η πραγματικότητα θα τους ανατρέψει», προειδοποίησε και πρόσθεσε με έμφαση «Δεν με ενδιαφέρει ποιανού χαλάω το κέφι. Την αλήθεια υπερασπίζομαι. Σε λίγο θα πουν απαγορεύουμε την έκδοση εφημερίδων γιατί έτσι το κράτος αποφασίζει. Εγώ έχω ζητήσει συγγνώμη στον ελληνικό λαό που έδωσα εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε».
Ο κος Γλέζος τόνισε πως το Σύνταγμα μιλάει για “λαϊκή κυριαρχία” και συνέχισε λέγοντας πως «Είναι αυτόνομο το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου είτε έντυπα, είτε με το ραδιόφωνο είτε με την τηλεόραση». Εφερε ως παράδειγμα διαστρέβλωσης των νόμων «τη Βουλή με το μπόνους 50 εδρών. Είναι αντιπροσωπευτική του λαού; Το Σύνταγμα μιλά για λαϊκή κυριαρχία και από την άλλη το αναιρεί όταν λέει «όπως οι νόμοι ορίζουσι», όμως του νόμους τους έχουν διαστρεβλωμένους αντιπροσωπείες του λαού (κυβερνητικές πλειοψηφίες μέσω του μπόνους).» δήλωσε.
Σχολίασε, τέλος, τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας ενώ διερωτήθηκε με ποιο μέρος ήταν στη χούντα και την κατοχή.
«Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί. Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η «Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους». Αυτή ήταν η πρώτη αντίσταση την ημέρα της κατοχής της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα. Ο ίδιος αρνήθηκε να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου και όταν τον κάλεσαν (οι Γερμανοί) να τελέσει δοξολογία για την κατοχή της Ελλάδος στους Γερμανούς αρνήθηκε. Γι’ αυτό τότε η Ιερά Σύνοδος δέχτηκε και ήρθε στην θέση του ο Δαμασκηνός που έπαιξε τη γνωστή βυζαντινή πολιτική. Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία. Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς (με αυτά που λέει ο κ. Φίλης)».