Πλήρη άγνοια δηλώνει για τις χαώδεις διαφορές στα δημοσιευμένα με τα ελεγμένα από την Alvarez&Marsal μεγέθη της Group στην Ασία ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή. «Εγώ και τα στελέχη μου στην Αθήνα δεν ήμασταν σε θέση και ούτε είχαμε αντιληφθεί την εξέλιξη αυτή στην Ασία. Όμως εμείς διορίσαμε την Alvarez για να κάνει δικανική έρευνα σε βάθος. Δεν επιδιώκω την ωραιοποίηση της κατάστασης αλλά έκανα ότι ήταν δυνατόν για να διερευνηθούν όλες οι πλευρές της» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ υποστηρίζει πως «η ιδιαιτερότητα της FF Group είναι πως επί της ουσίας αποτελείται από δύο διαφορετικούς ομίλους, οι οποίοι διατηρούσαν όλα αυτά τα χρόνια απόλυτη αυτοτέλεια. Εγώ προσωπικά με τα στελέχη μου είχα αναλάβει το ευρωπαϊκό κομμάτι του Ομίλου. Δεν ήμουν σε θέση να έχω οποιοδήποτε έλεγχο στον Ασιατικό όμιλο».
Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών στον πατέρα του πρόεδρο και βασικό μέτοχο της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο που παραιτήθηκε πριν λίγες μετά τις αποκαλύψεις για έλλειμμα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στις ασιατικές πωλήσεις και 290 εκατομμυρίων δολαρίων από το ταμείο. Επίσης αναφέρεται σε διαφορές και διενέξεις μεταξύ των δυο. «Δυστυχώς είμαι στην δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω τις φήμες που όλα αυτά τα χρόνια αναπαράγονται στον τύπο περί ρήγματος στην αντίληψη για το μέλλον του Ομίλου με τον ίδιο μου τον πατέρα, που αναπόφευκτα οδήγησε και στον διοικητικό διαχωρισμό της εταιρείας μας σε δύο ομίλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι πρωτοφανείς δυστυχώς στην ελληνική πραγματικότητα ενδοοικογενειακές διενέξεις που επηρεάζουν την δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να τονίσω ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον πατέρα και την μητέρα μου, που κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο ελληνικό brand και να σηκώσουν την ελληνική σημαία ψηλά» είναι η χαρακτηριστική αναφορά.
Ακόμη δηλώνει πως αισθάνεται μια μεγάλη ευθύνη να ηγηθεί της αναδιάρθρωσης του ομίλου και πως θεωρεί ακόμα τον εαυτό του «μέρος της λύσης» «Όλον αυτό τον καιρό έχω καταπονηθεί ψυχικά και σωματικά και για μένα ειλικρινά το πιο εύκολο θα ήταν να σηκωθώ να φύγω. Μένω στην εταιρεία όχι ως μέτοχος. Ανέκαθεν άλλωστε είχα ελάχιστες μετοχές. Μένω αποκλειστικά για να βοηθήσω την εταιρεία να ξεπεράσει την κρίση και τους ανθρώπους μου που με στήριξαν τόσα χρόνια να έχουν δουλειά αύριο. Εννοείται πως με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ και το όνομα μου. Θεωρώ ότι είμαι μέρος της λύσης και αυτή τη στιγμή η εγκατάλειψη του πλοίου είναι απλά δειλία και, άλλωστε, δεν είχα κανένα οικονομικό όφελος, όπως προέκυψε και από την έκθεση της Alvarez & Marsal. Η αποχώρηση μου όμως θα διευκόλυνε πολλούς, που θέλουν να καταρρεύσει ο όμιλος και να επωφεληθούν από την εκποίηση σε συμφέρουσες τιμές. Είναι χρέος μου να παραμείνω και να το παλέψω. Έχω βαρύτατη ευθύνη απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, καθώς και τους συνεργάτες και προμηθευτές, που όλοι μαζί αριθμούν πάνω από 10.000» αναφέρει. Ακόμη συμπληρώνει πως είναι διατεθειμένος να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί με την οικογένεια του.
Ακόμη ο κ. Κουτσολιούτσος υποστηρίζει πως έχει βρει επενδυτές τόσο για την συμμετοχή στα Αττικά Πολυκαταστήματα όσο και για τον όμιλο αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα τους επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας. «Για την ακρίβεια συζητάω με τρείς υποψήφιους επενδυτές. Έχουν υπογραφεί συμφωνητικά εμπιστευτικότητας και όταν θα είναι ώριμο θα επανέλθω με επίσημη ανακοίνωση. Μου κάνει εντύπωση ότι θεωρείται από κάποιους ότι η λύση στο πρόβλημα είναι τα Αττικά, σαν να είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας αυτό. Στο πλάνο που δουλεύουμε με το επιτελείο μας περιλαμβάνεται και η προσέλκυση νέου στρατηγικού επενδυτή ή επενδυτών» αναφέρει
Εξηγεί, ακόμη, πως βρίσκεται στην διαιτησία με την Dufry για την αποδέσμευση πακέτου μετόχων της που αποτελεί συμμετοχή της Folli Follie. «Θεωρούμε ότι σύντομα θα εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των περίπου 800.000 μετοχών Dufry. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί η άμεση απελευθέρωση μέσω της διαιτησίας, οι μετοχές αυτές εν τέλει θα απελευθερωθούν στο τέλος του 2019 αφού το EBITDA του 2019 αναμένεται αρκετά μεγαλύτερο αυτού του 2013 μετά την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και τις νέες συμβάσεις τις οποίες συνήψε η ΚΑΕ» αναφέρει.
Όπως σημειώνει θεωρεί πως συνεπικουρούμενος από τους συμβούλους του μπορεί να διασώσει ένα μικρότερο πλέον όμιλο αν και είναι εμφανώς ανήσυχος για την συνεχώς μειούμενη ρευστότητα του ομίλου. «Δουλεύουμε εντατικά για να παρουσιάσουμε ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει πλήρη αναμόρφωση με αυστηρή τήρηση των αρχών διακυβέρνησης και με νέους στρατηγικούς επενδυτές, ώστε να οδηγήσουμε με επιτυχία τον όμιλο στην επόμενη μέρα. Όλα αυτά θα είναι έτοιμα πριν τις 22 Νοεμβρίου οπότε λήγει η προστασία από τους πιστωτές. Δεν έχει πότε τεθεί θέμα προσφυγής σε άλλη δικαιοδοσία» αναφέρει ενώ για την εμπλοκή του πατέρα του στο μέλλον στον Όμιλο δηλώνει τα εξής: «Εχω απαιτήσει από τον πατέρα μου, που είναι και ο βασικός μέτοχος, να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης με όρους που θα οδηγήσουν την εταιρεία στην επόμενη μέρα με είσοδο νέου επενδυτή, ακόμα κι αν αυτό είναι επιζήμιο για τα μετοχικά του δικαιώματα»