Το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στη σύνοδο των G7, που θα γίνει 11-13 Μαΐου στο Μπάρι, επιβεβαιώνει και ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
Ο ίδιος παράγοντας σχολίασε την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας – Θεσμών λέγοντας ότι «παρατηρήσαμε πρόοδο σε πολιτικές αλλά αυτό δεν συνιστά ολοκληρωμένη συμφωνία στην οποία οι ΗΠΑ προσβλέπουν». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «χρειάζεται ακόμη δουλειά για να επανέλθει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης». Απέφυγε όμως να τοποθετηθεί με σαφήνεια για το τί θα πράξει τελικά το ΔΝΤ. Επανέλαβε πάντως την πάγια θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ότι η Ευρώπη πρέπει να χειριστεί την διευθέτηση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.
Όπως λέγεται στο παρασκήνιο, στο Μπάρι θα συγκληθεί το περίφημο «Ουάσιγκτον Γκρουπ» προκειμένου να συζητήσει τις εκκρεμότητες για την επίτευξη μιάς συνολικής συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα. Κύριο θέμα είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης που αυτό εξαρτάται από τα μέτρα για το χρέος.
Για το θέμα του χρέους έχουν ήδη καταγραφεί οι διαφορετικές απόψεις στο πλαίσιο των θεσμών με κυρίαρχη την διαφωνία Γερμανίας – ΔΝΤ. Στο «Ουάσιγκτον Γκρουπ» οι υπουργοί Οικονομικών ΗΠΑ Μνούτσιν, Γερμανίας Σόιμπλε, Γαλλίας Σαπέν, Ιταλίας Παντοάν από κοινού με την επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκάρντ, τον επίτροπο Μοσκοβισί, τον πρόεδρο του Γιουρογκρουπ Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής του ESM Ρέγκλινγκ θα επιχειρήσουν να βρούν τη χρυσή τομή ούτως ώστε και να εξασφαλιστεί το πράσινο φώς από το ΔΝΤ αλλά και να μην «κλωτσήσει» ο Σόιμπλε λόγω Γερμανικών εκλογών και όχι μόνο.