Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

Έβρεξε γκολ στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολη ΠΑΣ ΓιάννιναΟ ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε τρεις φορές στην Τρίπολη, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για το σύνολο του Παντελίδη να ξεκινήσει με το δεξί το πρωτάθλημα. Ο Αστέρας απάντησε ισάριθμες φορές (3-3) και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”. Ο Καράσο τρία λεπτά πριν το φινάλε του ματς δεν άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα να φύγει από την Τρίπολη για πρώτη φορά στην ιστορία του με το τρίποντο και για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια με τη νίκη σε πρεμιέρα της μεγάλης κατηγορίας. Οι δύο ομάδες μετά από ένα χορταστικό ματς ξεκίνησαν το φετινό μαραθώνιος της Σούπερ Λιγκ με ισοπαλία, η οποία είναι η πρώτη σε μεταξύ τους παιχνίδι σε εννιά αναμετρήσεις, όπως ήταν και η πρώτη του Παντελίδη στη μεγάλη κατηγορία επίσης σε εννιά αγώνες.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 έριξε στη μάχη της πρεμιέρας τον Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος χρησιμοποίησε έξι από τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Ο Γεωργακόπουλος υπερασπίστηκε  τα γκολπόστ των Αρκάδων, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Τσαμπούρη, Λισγάρα, Γκοιάν, Ζαραδούκα. Ουσέρο και Ζησόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ πίσω από τον Μπαράλες τοποθετήθηκαν οι Κάφα, Γκρατσίνι και Ντε Μπλάσις.

Με 4-3-3 ο ΠΑΣ στο ντεμπούτο του Παντελίδη στον πάγκο της ομάδας των Ιωαννίνων. Ο Βελλίδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ενώ την τετράδα της άμυνας την αποτελούσαν οι Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος και Μιχαήλ. Λίλα, Τσουκαλάς και μπροστά τους ο Βίλα ήταν τριάδα στη μεσαία γραμμή με τους Τσάβες, Κοροβέση και Ιλιτς στην επίθεση.

Γκολ εσύ, γκολ και εγώ…

Ο Αστέρας Τρίπολης στις προηγούμενες τέσσερις πρεμιέρες του στη Σούπερ Λιγκ δεν είχε δεχθεί γκολ, αλλά αυτό το σερί σταμάτησε τη φετινή σεζόν, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Λιαχούδης από το σύνδεσμο Μακεδονίας είδε χέρι σε προσπάθεια του Τσαμπούρη μέσα στην περιοχή και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τσουκαλάς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας έτσι το 1-0. Οι  φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να χαρούν το γκολ για αρκετή ώρα, αφού στο επόμενο λεπτό ο Βελλίδης ανέτρεψε τον Ντε Μπλάσις, με το ρέφερι του αγώνα να δείχνει για δεύτερη φορά την άσπρη βούλα. Ο Ουσέρο ευστόχησε από τα 11 βήματα φέρνοντας το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον επιθετικό μονόλογο με τον Γκρατσίνι να κάνει παιχνίδι και να μοιράζει την μπάλα στα πλάγια και τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης να δυσκολεύει το αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες όχι μόνο άντεχαν στην πίεση των Αρκάδων, αλλά στο 28′ πήραν και πάλι το προβάδισμα. Ο Παντελίδης άλλαξε πτέρυγες στους Τσάβες, Κοροβέση, κίνηση που απέδωσε καρπούς. Ο Τσουκαλάς έβγαλε την κάθετη μπαλιά και ο Τσάβες τη μοναδική φορά που έγινε επικίνδυνος σε όλο το παιχνίδι, φρόντισε να μετατρέψει την ευκαιρία σε γκολ, περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του Γεωργακόπουλου. Και πάλι όμως, ο Αστέρας είχε την απάντηση, αυτή τη φορά με το Ντε Μπλάσις. Ο τελευταίος ήταν ο πιο κοντός παίκτης του γηπέδου, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοράρει με κεφαλιά στο 32′, ύστερα από σέντρα του Κάφα. Το σύνολο του Τσιώλη παρόλο που πίεζε δεν έβρισκε ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες σε ένα χορταστικό πρώτο μέρος.

Μία από τα ίδια…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως και το πρώτο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μπαίνει γρήγορα σε θέση οδηγού στο σκορ και τον Αστέρα Τρίπολης να κυνηγά. Οι φιλοξενούμενοι στο 57′ έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Βίλα με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί για τρίτη φορά στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου. Το σύνολο του Τσιώλη είχε την υπεροχή, πίεζε ασφυχτικά τους φιλοξενούμενους και δημιουργούσε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Βελλίδη. Οι κινήσεις του Παντελίδη στην προπονητική σκακιέρα είχαν στόχο την ενίσχυση του άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Τσιώλης έκανε συνεχώς πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Ναβάρο, Καράσο. Μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο οι Αρκάδες αγωνίστηκαν με τρεις στην άμυνα, αφού ο Τσαμπούρης πήγε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Μπακασέτας.  Οι δύο τελευταίες αλλαγές του Αστέρα συνεργάστηκαν ιδανικά και έσωσαν την ομάδα τους από την ήττα. Συγκεκριμένα ο Μπακασέτας έβγαλε σε θέση βολής τον Καράσο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ στο 87′ διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες: Τσαμπούρης, Κάφα – Βελλίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης (74΄ Μπακασέτας), Ζαραδούκας, Λισγάρας, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ζησόπουλος (66΄ Καράσο), Κάφα, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54΄ Ναβάρο), Μπαράλες.

 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Βίλα, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Τσάβες (71΄ Κρητικός), Κοροβέσης (58΄ Κεϊτά).

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC