Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Κασσής μίλησε για την πρόταση δυσπιστίας, για το φόρο ακινήτων και τη διαγραφή Τζάκρη. Για τη στάση του στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας: «Έκανα αυτό που πίστευα και αυτό που πρέπει να κάνω. Είπα «όχι» στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συνέτρεχε λόγος να αλλάξω την απόφασή μου πριν από πέντε μήνες, για στήριξη της δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και πριν 10 μέρες έγινε η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας με τις ενστάσεις μου, αν θέλετε, για το χρόνο καθυστέρησης από πλευράς του ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική του ομάδα και από το βήμα της Βουλής είπα ότι δεν δίνω λευκή επιταγή και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει το νόμο για τα ακίνητα όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Είναι τρία βασικά ζητήματα που έθεσα στην ομιλία μου.»
Για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
«Δεν έχω το δικαίωμα ως βουλευτής να πω ότι αυτός ο νόμος για το φόρο ακινήτων έχει ένα πολύ μεγάλο κενό και διαφωνώ επί της αρχής; Ο νόμος είναι καθολικός και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο. Αυτό είναι το ένα που είναι λάθος και πρέπει να διορθωθεί. Το άλλο είναι ότι πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι να πάμε σ’ αυτούς που δεν έχουν. Δεν θα κάνω διαχωρισμό ανάμεσα σε βουλευτές της επαρχίας και των αστικών κέντρων.
Σε καμία περίπτωση (σ.σ.: για το αν θα ψηφίσει το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΑ). Ας μη γελιόμαστε… Και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές (που δεν θα το ψηφίσουν). Ρωτάτε εμένα ως βουλευτή (αν θα καταψηφίσουμε τι θα γίνει); Το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο.
Παρότι προέρχομαι από αγροτική περιοχή, πρέπει να πληρώσουν και οι αγρότες.
Καθαρές κουβέντες: ναι, μπορώ να πω ότι υπάρχουν αδικίες και στο χαράτσι. Δεν μπορεί ο συνταξιούχος των 400 ευρώ να πληρώνει το ίδιο με μένα, που παίρνω 5.000 το μήνα. Πρέπει να διορθωθεί και το χαράτσι, για να μη φτάνουμε στην προχειρότητα να λέμε ότι πρέπει να κρατήσουμε το ίδιο, γιατί δεν προλαβαίνουμε να φέρουμε κάτι άλλο.»
Για τη διαγραφή της Θ. Τζάκρη
«Μη με ρωτάτε… Το βίωσα τέτοια εποχή πέρυσι. Είχα την εμπειρία και είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν βουλευτή. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη στάση της, διότι όταν εμείς, πριν από πέντε μήνες, αποφασίσαμε ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουμε στη δικομματική κυβέρνηση και να επικαιροποιήσουμε την προγραμματική συμφωνία πριν από δέκα μέρες, θα έπρεπε να βάλουμε τα θέματα εκεί. Όχι να ξυπνήσουμε μια μέρα ξαφνικά, όπως ο κ. Τσίπρας και να πούμε να κάνουμε μια πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, διότι δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Γιατί εμένα, αυτή την εντύπωση μου έδωσε. Από εκεί και πέρα, όλοι μας κρινόμαστε.»